Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

September 17, 2020

CPH Village - 2500 nye boliger på 3 år

af
Proper i samarbejde med CPH Village

Virksomhedsprofil  

CPH Village er en spirende dansk virksomhed med en mission om, at løse udfordringerne omkring manglende boliger til studerende, gennem deres bæredygtige og mobile studiebyer.  

Med flere og flere studerende, der flytter ind til de store danske byer, bliver muligheden for at få en studiebolig mindre og mindre. Den store efterspørgsel medfører ligeledes tårnhøje priser. Derfor er der brug for flere praktiske og bæredygtige boliger til en overkommelig pris rundt omkring i de store byer. 

CPH Village anvender mobile lejligheder som de grundlæggende byggesten i deres byer. Deres kortsigtede plan er at bygge 2500 boliger til studerende inden slutningen af 2022.


Opbygning af Refshaleøen, 164 boliger, 4108 kr./md.

Det som gør deres ide innovativ er, at CPH Village formår at skabe boliger, hvor det ikke ville være muligt at opføre traditionelle boliger. Et scenarie er, at der i København er mange bæredygtige byggepladser, men mange af dem er afsat til permanent byudvikling 10-15 år fra nu. CPH Village kan bygge midlertidige mobile boliger til en lokation i 10- 15 år, og så blot flytte boligerne til en anden lokation, når processen om permanent byudvikling skal igangsættes. 

De har lige nu 348 lejeforhold fordelt på to villages: Refshaleøen og Vesterbro, og der er langt fra mangel på studerende, som ønsker at flytte ind. CPH Village er i stand til at stille studieboliger til rådighed, som er billigere end traditionelle boliger. 

CPH Village arbejder på at skabe mere end blot studieboliger. De forsøger at skabe et fællesskab blandt de studerende. Dette har indflydelse på hele måden, hvorpå de arbejder. Alt fra hvordan de accepterer ansøgere, til måden, hvorpå de driver deres byer. Der afholdes mange aktiviteter for de studerende, og der er en speciel ånd i byerne, hvilket de studerende har stor indflydelse på.Refshaleøen, 164 boliger, 4108 kr./md.

Udfordringer 

Med en ambitiøs tankegang og en innovativ tilgang til sine boliger og fællesskaber, er CPH Village nødt til at være tilpasningsdygtige, samtidig med at holde deres omkostninger i bund. 

Før CPH Village valgte Proper anvendte de en traditionel ejendomsadministrator, hvor de udliciterede alt. Da Åsmund Johnsen (Head of Operations) tog over vidste han, at der skulle ændres på dette. 

Deres største udfordringer var: 

 • Det tidligere setup var for omkostningsrigt
 • Det ønskede sig et bedre overblik over deres ejendomsadministration
 • De havde behov for at følge bedre med i den feedback de modtog fra deres lejere

Løsningen 

Åsmund Johnsen stødte på Proper i hans søgen efter en bedre løsning til deres ejendomsadministration, der kunne matche deres ambitioner og mål. 

CPH Village ledte efter en moderne løsning, som ville være let at skifte til, og som var den rigtige balance mellem at udlicitere administrationen, men stadig at bevare den del af kontrollen over administrationen, som betød mest for dem. 

Efter at have overvejet den række forskellige muligheder, valgte Åsmund Johnsen at gå med Proper. Blandt årsagerne til denne beslutning var: 

 • At den automatiske ejendomsadministration er nem at implementere samt drive
 • Det faktum at vores platform er brugervenlig og let at forstå
 • Vores Visma e-conomic integration, hvilket ville gøre deres bogføring langt nemmere.


“Jeg valgte Proper, da det virkede som en løsning, der ville være let at implementere og køre, men også fordi det virkede som et stykke software, der kunne harmonere godt med måden, hvorpå vi arbejder.”


Proper hjælper CPH Village med følgende:

 • At forberede lejekontrakter 
 • Juridiske krav omkring lejekontrakterne 
 • Automatisk at opkræve husleje
 • Med at sende påkravsskrivelser


Vesterbro, 184 boliger, 4680 kr./md.

Fordele

Kort efter at have skiftet til Proper, vidste Åsmund Johnsen, at han havde truffet den rigtige beslutning på vegne af CPH Village. En af de største fordele for CPH Village var, at deres omkostning af deres ejendomsadministration blev halveret.  

Udover dette var yderligere fordele: 

 • Det var let at skifte til Proper 
 • Et bedre overblik
 • Tilliden til at teamet ville hjælpe, når CPH Village havde brug for assistance
 • Lejerne oplever ingen problemer med administrationen 

Omkring processen at skifte til Proper, siger Åsmund Johnsen “Hele overførselsprocessen fra vores gamle setup til Proper var lige til. Vi eksporterede vores gamle database og sendte den til Proper, og så var vi oppe og køre.”

Lejerne i CPH Village er meget vigtige for virksomheden. “En af de største årsager til at Proper er et godt system for os er, at vi intet negativt hører fra de studerende som bor her. Vi spørger dem på daglig basis, hvad de synes om hele vores projekt, og administrationsdelen er noget af det som vi er meget interesserede i. Lejerne har således alt den information, som de har behov for at have et overblik over deres lejeforhold.”


Refshaleøen, 164 boliger, 4108 kr./md.

Konklusion

CPH Village er en ambitiøs virksomhed, som manglede en ejendomsadministrator, der kunne matche deres behov og tage ansvaret for administrationen, så de ikke skal bekymre sig om det. Deres penge er bedre givet ud på at udvikle deres virksomhed.

De valgte Proper som deres partner til være ansvarlige for ejendomsadministrationen og har ikke fortrudt det et sekund siden. De formåede at halvere deres omkostninger, samtidig med, at de fik et hurtigt økonomisk overblik over deres studiebyer. Deres implementering gik let, hvilket gjorde hele processen lige til.

CPH Village er meget glade for deres beslutning om at skifte til Proper: 

“Jeg ville anbefale alle der har et hvilket som helst nummer af lejere til at arbejde sammen med Proper.” 

Kontakt endelig Proper her og lad os se, hvordan vi kan hjælpe dig med at administrere dine ejendomme.


Hovedgaden, Refshaleøen, 164 boliger, 4108 kr./md.


Tags:
case study, village, copenhagen, large scale, property management,

Relaterede artikler

iPad showing off the Proper platform

Bliv ringet op og hør mere om Proper

Er du klar til en samtale om administration af dine lejemål?
Skriv dig op her og vi ringer dig op til en samtale om hvordan vi kan hjælpe.

Tak! Vi ringer dig op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.